SON DAKİKA
Hava Durumu

Bodnar: Türkiye, Ukraynalı esirlerin serbest bırakılması konusunda Rusya ile diyalog yürütmeye devam ediyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye’nin Ukraynalı esirlerin serbest bırakılması konusunda Rusya ile görüşmeleri devam ettirdiğini ancak Rusya’nın bu konuda yapıcı bir yanıt vermediğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bodnar: Türkiye, Ukraynalı esirlerin serbest bırakılması konusunda Rusya ile diyalog yürütmeye devam ediyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye’nin Ukraynalı esirlerin serbest bırakılması konusunda yapıcı bir tutum sergileyerek; işgalci devlet Rusya ile diyalog yürütmeye devam ettiğini ancak Rusya’nın bu konuda herhangi bir adım atmadığını ifade etti.

Ukrinform haber ajansına 12 Ocak 2024 tarihinde verdiği röportajda Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna’nın savaş esirlerinin serbest bırakılması konusunda yürüttüğü görüşmeleri değerlendirdi. Bodnar, “Türkiye, esirlerin serbest bırakılması konusunda saldırgan ülkeyle (Rusya) diyalogu sürdürüyor ancak Rusya tarafından yapıcı bir yanıt gelmiyor" dedi.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR KONUSU DA GÖRÜŞMELERİN GÜNDEMİNDE

Rusya'daki aşırı merkezi hükumet sisteminin yapıcı diyalogu engelleyen nedenlerden biri olduğunu belirten Bodnar, “Rusya’da bir kişinin vizyonundan herhangi bir sapma, uluslararası anlaşmaların bozulmasına yol açıyor. Türk tarafı azami yapıcılık sergiledi ve sergilemeye devam ediyor, saldırgan devletle diyalogu sürdürüyor. Ortak çabalarımız, özellikle Türkiye'nin bu konudaki olumlu deneyimi göz önüne alındığında, Kırım Tatar siyasi tutsakları da kapsıyor" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Büyükelçi Bodnar, Ukrayna ve Türkiye ombudsmanları arasındaki diyalogun ikili düzeyde devam ettiğini ve karşılıklı ziyaretler yapılmasının planlandığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.