SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze ve İsrail’de bulunan Ukrayna vatandaşları için tahliye çalışmaları sürüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Gazze ve İsrail’de bulunan Ukrayna vatandaşlarını tahliye etmek için çalıştıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazze ve İsrail’de bulunan Ukrayna vatandaşları için tahliye çalışmaları sürüyor

Ukrayna, İsrail ve Gazze’de yaşanan gerilimden dolayı vatandaşlarını güvenli bir şekilde tahliye etme çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze’deki yaklaşık 260 kişiyi ve İsrail'de bulunan Ukrayna vatandaşlarını tahliye etmek için çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Filistinlilerin tüm Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakması, Mısır'ın onları kabul etmesi ve İsrail'in şu anda herhangi bir operasyon yapmaması gerekiyor, böylece geçiş noktası güvenli olacak" dedi.

İKİNCİ TAHLİYE GERÇEKLEŞTİ

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçiliği, bugün  107'si kadın ve 23'ü çocuk olmak üzere 155 Ukrayna vatandaşının yer aldığı ikinci bir tahliye uçağının Tel Aviv’den Romanya’ya doğru yola çıktığını duyurdu.

İLK ETAPTA 207 UKRAYNA VATANDAŞI TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna Büyükelçiliği, 14 Ekim 2023 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; aralarında 63 çocuğun da bulunduğu 207 Ukrayna vatandaşının Tel Aviv'den Romanya'ya tahliye edildiğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.