SON DAKİKA
Hava Durumu

Herson bölgesinde Rusya'ya ait bir füze sistemi imha edildi

Ukrayna Ulusal Muhafızları askerleri, Herson bölgesinde işgalci Rus ordusuna ait bir S-350 tipi füze sistemini imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Herson bölgesinde Rusya'ya ait bir füze sistemi imha edildi

Ukrayna Ulusal Muhafızlarına bağlı askerler, Rus işgali altındaki Herson bölgesinde tespit ettikleri bir Rus S-350 Vityaz orta menzilli karadan havaya füze sistemini imha etti.

HERSON BÖLGESİNDE RUSYA'YA AİT BİR FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

Ukrayna Ulusal Muhafızları Güney Operasyonel Grubunun resmî sosyal medya sayfasında bugün yapılan açıklamada, Ukrayna Ulusal Muhafızları askerleri tarafından imha edilen bir Rus S-350 Vityaz tipi füze sisteminin görüntüleri paylaşıldı. Açıklamada, "Vityaz Hava Savunma Sistemi, uçaklara, balistik füzelere, insansız hava araçlarına ve yüksek hassasiyetli saldırılara karşı nokta savunması için tasarlanmış en modern Rus kısa ve orta menzilli uçaksavar füze sistemidir" ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA ASKERLERİ, RUS ASKERİ TEÇHİZATINI İMHA EDİYOR

Bununla birlikte, Ukrayna Ulusal Muhafızları Güney Operasyonel Grubuna bağlı İHA operatörleri tarafından son bir kaç gün içinde toplamda; Rusya’ya ait 8 araç, 1 askeri kamyon, 1 S-350 Vityaz füze sistemi, 1 Osa 10 kısa menzilli füze sistemi ve 3 elektronik savaş sistemi anteninin imha edildiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.