SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya Harkiv’de bir eğitim kurumunu vurdu

Rusya, 8 Mayıs'ta Harkiv kentindeki bir eğitim kurumuna saldırı düzenledi. Saldırıda 3’ü çocuk olmak üzere toplamda 5 kişi yaralandı. Çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya Harkiv’de bir eğitim kurumunu vurdu

Rusya, Harkiv kentine yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus güçleri, 8 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv kentindeki bir eğitim kurumuna saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 12, 13 ve 15 yaşlarındaki çocukların yaralandığı öğrenildi. Çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Harkiv Belediye Başkanı Igor Terehov, ikinci açıklamasında beşe çıktığını söyledi. Bugün gerçekleşene Rus saldırısında 55 yaşında bir erkek ve 80 yaşında bir kadının da yaralandığı bildirildi.

HARKİV SÜREKLİ SALDIRI ALTINDA 

İşgalci Rusya, 3 Mayıs’ı 4 Mayıs’a bağlayan gece Harkiv’i Şahid silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) iki kez vurmuştu. Saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov, 3 Mayıs’ı 4 Mayıs’a bağlayan gece Rusya’nın Harkiv’i İran yapımı Şahid SİHA'larıyla iki kez vurduğunu bildirmişti. Terehov, her iki saldırının da şehrin Osnovianskyi ilçesindeki sivil alt yapı tesislerini hedef aldığını açıklamıştı. Terehov, saldırı sonucu biri çocuk olmak üzere toplamda 3 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.