SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya Zaporijjya’yı vurdu: 3 ölü, 1 yaralı

İşgalci Rusya, 6 Nisan’ı 7 Nisan’a bağlayan gece Zaporijjya bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya Zaporijjya’yı vurdu: 3 ölü, 1 yaralı

Rusya, cephe hattı yakınındaki sivil bölgelere saldırılarını sürdürüyor. Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, 7 Nisan’da işgalci Rus birliklerinin Zaporijjya bölgesine Grad füzeleri ile saldırdığını duyurdu. İşgalci Rus saldırıları sonucunda 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Fedorov saldırıya ilişkin açıklamasında, “Rus top mermisinin isabet ettiği evlerinin enkazı altında iki erkek ve bir kadın hayatını kaybetti. Başka bir kişi de yaralandı, hastaneye kaldırıldı” dedi.

RUSYA’DAN DNİPRO HİDROELEKTRİK SANTRALİ'NE FÜZE SALDIRISI

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın kritik öneme sahip altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. Rus ordusu 22 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın Zaporijjya kentine füze saldırısı gerçekleştirmişti. Füzelerden bir kısmı Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet etmişti.

Ukrayna Başsavcılığı, Rus ordusunun Zaporijjya'yı 20 füze ile vurduğunu bunlardan 8'inin Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet ettiğini açıklamıştı. Ayrıca saldırıda  en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.