SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerin Ukrayna'ya saldırırken kullandığı İHA'ların menşei ortaya çıktı!

Ukrayna Başsavcılığı, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerini vurmak için kullanılan Şahed insansız hava araçlarının üreticisinin kimliğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerin Ukrayna'ya saldırırken kullandığı İHA'ların menşei ortaya çıktı!

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya'nın Ukrayna'yı bombalamak için kullandığı Shahed-131136 saldırı insansız hava araçlarının, İran devletine ait uçak üreticisi İran Uçak İmalat Sanayi Şirketi tarafından üretildiğini tespit etti. Başsavcılık, "Uzman çalışmaları sonucunda Geran-2 işaretli İHA'nın Shahed-136 tipi saldırı İHA'sı olduğu belirlendi. Geran-1 etiketli elde edilen diğer numunenin ise Shahed-1 olduğu belirlendi. Bu İHA'ların geliştiricisi ve üreticisi, İran merkezli  İran Uçak İmalat Sanayi Şirketi'dir" açıklamasını yaptı. 

Başsavcılık, İHA'larda bulunan yabancı bileşenler sorulduğunda, bileşenlerin tedarik yollarının belirlenmesi için dokuz ülkeye soruşturma gönderdiğini bildirdi. Soruşturma gönderilen ülkelerin kim olduğu belirtilmedi.

OCAK AYINDA, BAŞSAVCILIK TESPİT EDEMEMİŞTİ

Ukrayna merkezli basın kuruluşu Suspilne, bu yılın Ocak ayında Ukrayna Başsavcılığı Silahlı Çatışma Bağlamında Suçlarla Mücadele Dairesi'nin, drone'ların menşe ülkesini, tedarik rotalarını, üretim yerini ve diğer bilgileri belirleyemediklerini basına bildirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.