SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya’dan Ukrayna’ya gelen gönüllü asker: Hayatımı ortaya koyup savaşacağım

Rusya’nın başlattığı savaşta Ukrayna saflarında yer alan Japon gönüllü asker, “Hayatımı ortaya koyup savaşacağım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya’dan Ukrayna’ya gelen gönüllü asker: Hayatımı ortaya koyup savaşacağım

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın anakarasına yönelik başlattığı işgal girişimi ve saldırıları sürerken Ukrayna cephesinde gönüllü olarak yer alan yabancı askerlerin sayısı günden güne artıyor. Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne göz diken işgalci devlet Rusya’nın Ukrayna’nın direnişi karşısında verdiği kayıplar ise artmaya devam ediyor. Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’daki işgal girişiminde cepheye sürecek asker bulamayıp Rus neo-faşist paralı asker örgütü Wagner grubundan ve cezaevlerinden mahkumları savaştırdığı biliniyor.

UKRAYNA CEPHESİNDEKİ JAPON GÖNÜLLÜ ASKER: HAYATIMI ORTAYA KOYUP SAVAŞACAĞIM

Ukrayna cephesinde gönüllü olarak yer alan Japon asker Haru, Japon dövme-güzel yazı sanatçısından savaşlarda iyi şans dilemek anlamına gelen bir deyim olan “Buunchoukyuu” yazısını hediye aldı. Sosyal medya üzerinden hediyesi için teşekkür videosu yayınlanan Japon askerin mesajında şu ifadeleri kullandığı görüldü:

“Neo Zipang Kazz bey, tanıştığıma memnun oldum. Ben Japonya’dan gelen gönüllü asker Haru. ’Buunchoukyuu’ için teşekkür ederim. Bununla birlikte (Ukrayna) cephe hattında hayatımı ortaya koyup savaşacağım. Teşekkürler!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.