SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarı Arsen Jumadilov, Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunun başına atandı

Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kuruldu. Gıda dahil Savunma Bakanlığı için tüm satın alımları gerçekleştirecek olan kurumun başına Kırım Tatarı Arsen Jumadilov getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarı Arsen Jumadilov, Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunun başına atandı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, orduya gıda dahil gerekli ihtiyaçların tedariki ile ilgilenecek yeni bir kurum oluşturdu. “Devlet Ordu Destek Operatörlüğü” isimli devlet kurumunun başına Kırım Tatar yönetici Arsen Jumadilov getirildi. Şirketin, 1 Aralık’tan itibaren faaliyete geçmesi öngörülüyor.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Dmıtro Klimenkov, dün Kıyiv’de yaptığı basın toplantısında, Savunma Bakanlığına bağlı Devlet Ordu Destek Operatörlüğü adlı kurumun oluşturulduğunu ve ilk aşamada kurumun orduya gıda tedariği ile ilgileneceğini aktardı. Klimenkov, “Aralık ayından itibaren Ukrayna Savunma Bakanlığının tüm satın alımları Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumu tarafından gerçekleştirilecek. Bu kurum, tüm işlevselliği tamamen üstlenecek olan yeni satın alma aracımızdır" dedi.

Bakan Yardımcısı, yeni faaliyete geçen kurumun, ilk aşamada orduya gıda tedarik etme konusuna yoğunlaşacağını belirterek, "İhalelerin Aralık ayında yapılması planlanıyor. İlk teslimatın, 2024 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor" değerlendirmesini yaptı.

ARSEN JUMADİLOV’A YENİ GÖREV

Ayrıca Klimenkov, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un, “Devlet Ordu Destek Operatörlüğü” kurumunun başına Kırım Tatarı Arsen Jumadilov’un atanmasına dair kararı imzaladığını bildirdi. Jumadilov’un gerekli tüm kontrolleri geçerek resmi olarak göreve başladığı aktarıldı.

Bakan Yardımcısı, kurumun yasal olarak tam kapasiteyle çalışabilmesi için, Baakanlar Kurulunun Savunma Bakanlığı tarafından önerilen iki kararı onaylaması gerektiğini belirterek, “Kararlardan biri ile ilgili kısa sürede olumlu sonuç bekliyoruz. İkinci kararın ise 15 Kasım’da kabul edilmesi planlanıyor. O zaman kurum tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.