SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreteri bir kez daha Kıyiv'de

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 29 Nisan 2024 tarihinde Kıyiv'e yaptığı ziyarette Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri bir kez daha Kıyiv'de

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 24 Şubat 2022'den bu yana ülkenin toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya'ya karşı direniş gösteren Ukrayna'ya destek olmayı sürdürüyor. 

"NATO UKRAYNA'YI İTTİFAKA GERİ DÖNÜLMEZ BİR YOLA SOKMAK İÇİN ADIM ATIYOR"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 29 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Stoltenberg, "Kıyiv'i tekrar ziyaret etmek ve Başkan Zelenskıy ile görüşmek önemli. Durum zor, ancak Ukrayna'nın galip gelmesi için çok geç değil ve daha fazla destek yolda. NATO da uzun vadede Ukrayna'yı İttifak'a geri dönülmez bir yola sokmak için adım atıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 28 Nisan 2024 tarihli konuşmasında Ukrayna müttefiki ülkelere seslendi. Zelenskıy, Rus saldırılarına karşı savunmada olan Ukrayna'nın Patriot füzesine ihtiyacı olduğunu aktardı. Öte yandan Zelenskıy Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya katılımı için gerekli koşulların sağlanması gerektiğinie işaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.