SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus askerleri, esir Ukraynalı askerin kafasını kesti!

İşgalci Rus askerlerinin esir bir Ukraynalı askeri vahşice öldürdüğünü gösteren görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus askerleri, esir Ukraynalı askerin kafasını kesti!

İşgalci Rusya, Ukrayna’da savaş suçu işlemeye devam ediyor. Sosyal medyada Rus askerlerinin esir aldıkları bir Ukrayna askerinin kafasını kestiği görüntüler tepki topladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün yaptığı açıklama ile görüntülere sert tepki göstererek, “Dünyada kimsenin görmezden gelemeyeceği şeyler vardır… Hiçbir şeyi unutmayacağız. Katilleri de affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya, her geçen gün yeni savaş suçlarına imza atmaya devam  ediyor. Rus askerleri esir aldıkları Ukraynalı askeri vahşice öldürüp bunu videoya kaydetti ve videoyu sosyal medyada paylaştı. 

Videoda yüzü kapalı olan Rus askerinin hala hayatta olan Ukraynalı askerin kafasını kestiği görülüyor. Ayrıca, kesik kafayı kameraya gösteren Rus askerler, “Çuvala koyup Kıyiv’e gönderin” ifadesini kullanıyor.

“BU VİDEO RUSYA’NIN NE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Ukraynalı askerin infaz edildiği görüntüler hakkında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Dünyada kimsenin görmezden gelemeyeceği şeyler vardır. Bunun arasında bu canavarların insanları ne kadar kolay öldürdüğünü görmek. Bu video Rusya’nın ne olduğunu gösteriyor. Ne biçim canavarlar olduklarını... Onlar için insanlar önemli değil. Birinin oğlu, abisi, eşi, çocuğu..." açıklamasını yaptı.

Bu videonun bir istisna olmadığını Rus askerlerin işlediği vahşetin daha önce Buça başta olmak üzere Ukrayna’nın birçok yerinde görüldüğünü vurgulayan Zelenskıy, dünya liderlerine Rusya’nın savaş suçlarına tepki gösterme çağrısını yaparak, “Hiçbir şeyi unutmayacağız. Katilleri de affetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SBU: SUÇLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAK

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) söz konusu savaş suçunun işlenmesine dair bir soruşturma başlattığını duyurarak, “Bu canavarları bulacağız. Nerede olursa olsunlar onlara ulaşacağız… Yaptıklarının için mutlaka cezalandırılacaklar” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.