SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, bir yılda Ukrayna’ya kaç füze attı?

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Oleksiy Gromov, Rusya’nın son bir yıl içinde Ukrayna'ya karşı ateşlediği füze sayısını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, bir yılda Ukrayna’ya kaç füze attı?

İşgalci Rusya tam bir sene önce Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal girişimi ve saldırı başlattı. Rus işgal güçleri bir yıldır her gün Ukrayna’yı karadan, denizden ve havadan bombalıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığ, bir yıl içinde Rusya’nın Ukrayna'ya karşı kullandığı füze sayısını açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Oleksiy Gromov, dün yaptığı açıklamada, “Geniş çaplı işgal giriminin başından bu yana Rus işgal güçleri Ukrayna topraklarına yaklaşık 5 bin füze saldırısı gerçekleştirildi ve yaklaşık 3 bin 500 defa uçaklarla bombaladı" dedi.

Ayrıca Gromov, işgalci Rusya’nın son bir sene içinde Ukrayna’ya karşı yaklaşık bin 100 SİHA saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

RUSYA SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ GEMİSAVAR FÜZELERLE VURUYOR

Rusya’nın elindeki yüksek hassasiyetli füzelerin sayısının sınırlı olduğunu belirten Tuğgeneral, “Bu nedenle Rus ordusu Ukraynalıların evlerini yok etmek için ‘uçak gemisi katili’ olarak bilinen ve havadan fırlatılan Kh-22 gemisavar seyir füzeleri kullanıyor.” dedi.

ŞUBAT AYINDA 6 RUS SAVAŞ UÇAĞI İMHA EDİLDİ

Bununla birlikte Gromov, Ukrayna ordusunun Şubat ayında Rusya’ya ait 6 savaş uçağını, 2 helikopteri, 80 seyir füzesi ve 84 SİHA imha ettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.