SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan başkent Kıyiv'e yoğun hava saldırısı

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e yoğun hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı, çok sayıda yangın çıktı ve sivil altyapı zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2025 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2025 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan başkent Kıyiv'e yoğun hava saldırısı

Rus ordusu Ukrayna'nın sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler, 9 Haziran’ı 10 Haziran’a bağlayan gece başkent Kıyiv’e yoğun saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 6 kişi yaralandı.

Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamaya göre, saldırı sonucu bir kadın hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı, konutlar, iş merkezleri, depolar, demiryolu altyapısı ve araçlar zarar gördü, kent genelinde 10 yangın çıktı.

Saldırının etkisi kent genelinde hissedildi. Obolon semtinde bir apartman ve çevrede park halindeki çok sayıda araç ağır hasar gördü. Holosiyivskıy semtinde bir iş merkezi binası zarar gördü. Darnıtsya semtinde bir konut binası hasar aldı, demiryolu hattı ve araçlar tahrip edildi. Podil semtinde düşürülen silahlı insansız hava aracı (SİHA) parçaları bir akaryakıt istasyonu yakınına düştü. Solomyanskıy semtinde bir müstakil ev ve 16 katlı bir apartmanın çatısı hasar aldı. Şevçenko semtinde ise bir pazar zarar gördü.

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA YOĞUN HAVA SALDIRISI

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından bu sabah yapılan açıklamaya göre, Rusya gece boyunca Ukrayna'ya karşı toplamda 315 adet SİHA, 2 adet KN-23 balistik füze, 5 adet İskander-K seyir füzesi kullandı.

Saldırının ana hedefi başkent Kıyiv oldu. Hava savunma sistemleri tüm füzeleri ve 213 SİHA’yı imha etti; 64 İHA ise sinyal bastırma sistemleriyle etkisizleştirildi. Ancak 11 farklı noktaya doğrudan isabet kaydedildi ve 16 bölgede enkaz parçalarının düşmesi sonucu hasar meydana geldi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.