SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna'ya SİHA saldırısı: En az 2 ölü

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 12 kamikaze SİHA vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna'ya SİHA saldırısı: En az 2 ölü

İşgalci Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın farklı bölgelerine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenledi. Ukrayna ordusu, fırlatılan 18 SİHA’dan 12’sini imha etti. SİHA saldırısı sonucu Dnipropetrovsk bölgesinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 6 ile 7 Temmuz’u bağlayan gece, Rus işgal güçlerinin güney-doğu yönünden (Krasnodar bölgesi) Ukrayna’ya Şahid-136/131 tipi İran yapımı kamikaze SİHA’larla saldırdığını aktardı. Ukrayna hava sahasında toplamda 18 SİHA’nın tespit edildiği belirtilen açıklamada Ukrayna birliklerinin 12 SİHA’yı imha ettiği kaydedildi.

DNİPROPETROVSK BÖLGESİNDE 2 KİŞİ ÖLDÜ

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Lisak, gece saldırısı sırasında 6 SİHA’nın Dnipropetrovsk bölgesinde imha edildiğini bildirerek, “Havada imha edilen bir SİHA’nın parçaları yolda giden bir binek araca çarpması sonucu maalesef 2 erkek hayatını kaybetti.” açıklamasında bulundu.

Lısak, şarapnel parçalarının bir tarlaya düşmesi sonucu yangının çıktığını ve itfaiyenin kısa süre içinde yangını söndürdüğünü bildirdi. Ayrıca bir SİHA’nın Krıvıy Rig bölgesindeki bir özel işletme binasına isabet ettiğini aktaran Lısak, binada çıkan yangının itfaiye tarafından söndürüldüğünü kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.