SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Donetsk bölgesinde sivillerin sığındığı binayı vurdu!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki sivillerin ısınmak ve telefonlarını şarj etmek için sığındıkları Yenilmezlik Merkezini bombaladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Donetsk bölgesinde sivillerin sığındığı binayı vurdu!

İşgalci Rusya, Ukrayna’da sivilleri öldürmeye devam ediyor. Rus işgal güçleri, gece saatlerinde Donetsk bölgesinde bulunan Kostyantınivka kentindeki Yenilmezlik Merkezini füze ile vurdu. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada, 24 Mart saat 01.00 civarında işgalci Rus ordusunun S-300 füze sisteminden Kostyantınivka kentine saldırdığı aktarılarak, “Füzelerden biri Yenilmezlik Merkezi binasına isabet etti. İkincisi de yanına düştü. Saldırıda Bahmut, Çasiv Yar, Pıtne’den tahliye olan 3 kadın hayatını kaybetti. Ayrıca iki kişi yaralandı.” denildi.

YENİLMEZLİK MERKEZLERİ NEDİR?

Rus saldırıları nedeniyle elektriksiz kalan yerleşim yerlerinde Ukrayna’da Yenilmezlik Merkezleri kurulmaya başlandı. İlgili merkezlerde ihtiyaç sahibi sivillere su, sıcak içecek, ilaç ve çocuklar için oyuncak desteği sağlanıyor.

Halkın, telefon ve diğer elektrikli aletlerini şarj etmek için getirdiği bu noktalarda, ısınma ve ücretsiz internet hizmeti de sunuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.