SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Herson'daki insanî yardım deposunu vurdu

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Rus işgal güçlerinin saldırısı sonucu Herson’daki insanî yardım deposu yok edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Herson'daki insanî yardım deposunu vurdu

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler her gün Herson ve yakınındaki bölgelere onlarca saldırı gerçekleştiriyor. Rus ordusunun 19 Aralık’ı 20 Aralık’a bağlayan gece Herson’a düzenlediği saldırı sonucu Ukrayna Kızılhaç Derneğine ait insanî yardım deposunun tamamen yok edildiği bildirildi.

Ukrayna Kızılhaç Derneği bölge sorumlusu Larısa Marçenko, saldırıda bir ay boyunca Herson sakinlerine dağıtılması planlanan insanî yardım stoklarının yok edildiğini aktardı.

Marçenko, “Herson bölgesinde binlerce insan, zamanında sağlayamayacağımız insanî yardımdan mahrum kaldı. Soba, battaniye, yatak, gıda seti ve hijyen kitlerini dağıtmayı planlıyorduk. Hasar çok büyük.” dedi.

İŞGALCİLER HER GÜN HERSON'U BOMBALIYOR

İşgalci Rusya, 20 Aralık'ı 21 Aralık'a bağlayan gece Şahed tipi SİHA’lar ve çok namlulu roketatar sistemleri kullanarak Herson’a yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda birçok sivil tesis zarar gördü ve 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı.

RUS ORDUSU İNSANΠYARDIM MERKEZLERİNİ HEDEF ALIYOR

İşgalci Rus ordusunun 5 Aralık 2023 Salı günü gece saatlerinde Herson kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucunda kentteki insanî yardım dağıtım merkezi yanarak içerisindeki malzemelerle birlikte kullanılamaz hâle geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.