SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Sumı bölgesini 100 kez vurdu: Yaralılar var

Rusya, son bir günde Sumı bölgesini 100 kez vurdu. Saldırılar sonucu birçok sivilin yaralandığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2026 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2026 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Sumı bölgesini 100 kez vurdu: Yaralılar var

Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana topyekûn işgal girişimi ve saldırılarıyla hedef almaya devam ediyor.

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Sumı (Sumy) bölgesini bir günde 100 kez vurarak bölgede terör estirdi.

Rus birlikleri, bölgede bulunan 29 yerleşim yerine yaklaşık 100 saldırı düzenlerken Sumı Bölgesi Askerî İdaresinin resmî sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamaya göre ise saldırılarda 10 sivil yaralandı.

5 SİVİLİN TAHLİYESİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

En yoğun saldırıların Sumı ve Şostka (Shostka) ilçelerine düzenlendiği kaydedilirken konutlar, müştemilatlar, araçlar ve sivil altyapı unsurlarının hasar aldığı bildirildi.

Rus ordusu, aralarında FPV tipi silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) da olduğu SİHA’lar, mühimmat bırakan SİHA'lar, güdümlü hava bombaları (KAB) ve füzelerle sivil yaşamı hedef aldı.

Ayrıca 5 sivil cephe hattındaki bölgelerden tahliye edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.