SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santralini füzeyle vurdu

İşgalci Rusya, Ukrayna’daki en büyük hidroelektrik santrali olan Dnipro Hidroelektrik Santrali'ni 22 Mart 2024 tarihinde füze ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’nın en büyük hidroelektrik santralini füzeyle vurdu

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın kritik öneme sahip altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. Rus ordusu bu sabah erken saatlerde Ukrayna'nın Zaporijjya kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Füzelerden biri Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet etti.

RUSYA ZAPORİJJYA’YI 12 FÜZE İLE HEDEF ALDI

Zaporijjya Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı İvan Fedorov, bu sabah yaptığı açıklamada Rusya’nın Zaporijjya’yı 12 füzeyle hedef aldığını duyurdu. Fedorov ayrıca saldırıda çok sayıda evin zarar gördüğünü açıkladı.

Öte yandan Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO) tarafından yapılan açıklamada, Rus saldırısında Ukrayna’daki en büyük hidroelektrik santrali olan Dnipro Hidroelektrik Santrali'nin zarar gördüğü aktarıldı. Saldırı sonucu santralde çıkan yangını söndürme çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, santralin barajındaki durumun kontrol altında olduğu kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde hidroelektrik santralinin barajında bulunan bir otobüsün saldırıda yandığı görünüyor.

EN AZ 3 KİŞİ ÖLDÜ

Ukrayna Acil Durumlar Servisinin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Rusya'nın gece saatlerinde Zaporijjya'ya düzenlediği saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan Ukrayna Başsavcılığı, Rus ordusunun Zaporijjya'yı 20 füze ile vurduğunu bunlardan 8'inin Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet ettiğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.