SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'nın enerji sistemini hedef aldı: 3 termik santral büyük hasar gördü

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın enerji sistemini yok etme planını sürdürüyor. İşgalciler, gece düzenlediği geniş çaplı hava saldırısında Ukrayna’nın farklı bölgesindeki enerji altyapı tesislerini hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'nın enerji sistemini hedef aldı: 3 termik santral büyük hasar gördü

Rusya, 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece Ukrayna’nın farklı bölgelerine çeşitli tipte füzeler ve İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) kullanarak büyük hava saldırısı gerçekleştirdi. İşgalci Rus ordusunun ülkenin 6 bölgesindeki enerji altyapı tesislerini hedef aldığı aktarıldı.

Ukrayna Enerji Bakanlığından bu sabah yapılan açıklamada, “Düşman, Poltava, Kirovograd, Zaporijjia, Lviv, İvano-Frankivsk ve Vinnıtsya bölgelerindeki elektrik üretim ve iletim tesislerine çoklu saldırılar düzenledi.” ifadelerine yer verilirken, Ukraynalılara özellikle sabah ve akşam saatlerinde elektriği tasarruflu kullanma çağrısı yapıldı.

Ayrıca saldırıda Ukrayna’nın batısında bulunan doğal gaz altyapı tesisinin zarar gördüğünü kaydedildi.

3 TERMİK SANTRAL BOMBALANDI

Öte yandan Ukrayna enerji sektöründeki en büyük özel yatırımcı olan DTEK şirketi, gece saatlerinde düzenlenen Rus saldırısında şirkete ait 3 termik santralinin zarar gördüğünü duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna enerji endüstrisi için son derece zor bir gece daha. Düşman üç termik santralimize saldırdı. Ekipman ciddi şekilde hasar gördü. Güç mühendisleri şu anda saldırının sonuçlarını ortadan kaldırmak için çalışıyor.” denildi.

Açıklamada, 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece gerçekleşen saldırının, şirketin enerji tesislerine son bir buçuk ay içinde düzenlenen beşinci büyük hava saldırısının olduğu belirtilerek, 24 Şubat 2022’den bu yana DTEK’e ait termik santrallerinin yaklaşık 180 kez bombalandığına dikkat çekildi.

RUSYA’DAN BÜYÜK HAVA SALDIRISI

Rusya, 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 55 adet farklı tipte füze ve 21 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdı. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 39 füze ve 20 SİHA'yı düşürmeyi başardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.