SON DAKİKA
Hava Durumu

TIME, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı yılın kişisi seçti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna topraklarına işgal girişimi ve saldırıları karşısında halkına gösterdiği liderlik nedeniyle dünyaca ünlü TIME dergisi tarafından “Yılın Kişisi” ödülüne layık gördü.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TIME, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı yılın kişisi seçti

Dünyaca ünlü TIME dergisi, 1927’den bu yana her yıl düzenlenen “Yılın Kişisi” ödülüne Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ı layık gördü. Dergi bunun yanında, Zelenskıy’ı, Ukrayna halkının işgale karşı verdiği vatan mücadelesini örnek göstererek, “Ukrayna’nın ruhu” olarak tanımladı.

TIME, ZELENSKIY’E “UKRAYNA’NIN RUHU” DEDİ

TIME dergisi, “Bu yılki seçim hafızalardaki en net seçimdi. Ukrayna savaşı insanı ister umutla ister korkuyla doldursun, Zelenskıy, on yıllardır görmediğimiz bir şekilde dünyayı harekete geçirdi. 24 Şubat’ta Rus bombalarının düşmeye başlamasından sonraki haftalarda, Kıyiv’den kaçmama ve destek toplama kararı çok önemliydi. 25 Şubat’ta kabinesinin yerli yerinde olduğunu gösteren ilk 40 saniyelik Instagram gönderisinden; Parlamentolar, Oscar törenleri, Grammy Ödülleri gibi salonlara uzaktan yaptığı konuşmalara kadar her yerdeydi… Dünyayı kasıp kavuran bir eylem dalgası başlattı” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.