SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den Ukrayna'ya giden Kirpi zırhlı araçları cephe yolunda

Ukrayna ordusu için tedarik edilen Türk yapımı KİRPİ 4x4 zırhlı araçları, Ukrayna'ya sevk edildi. Kirpi zırhlı araçlarının Ukrayna cephesine doğru yola çıktığı görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2023 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'den Ukrayna'ya giden Kirpi zırhlı araçları cephe yolunda

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi saldırılarının başlangıcından önce Ukrayna ile sağladığı anlaşmalar kapsamında da olduğu gibi Ukrayna ordusuna desteğini sürdürüyor. Türkiye, Türk savunma şirketi Baykar Teknoloji'nin ürettiği Bayraktar TB2 SİHA ve İHA'lar ve diğer askeri zırhlı araçların tedariki ile Ukrayna'nın direnişine destek oluyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli tek ticari araç üreticisi konumuna yükselen BMC tarafından üretilen Türk yapımı, mayına dayanıklı Kirpi 4x4 zırhlı araçları Ocak 2023'ün ilk haftası Ukrayna'ya sevk edildi. 

TÜRK YAPIMI KİRPİ ZIRHLI ARAÇLARI CEPHE YOLUNDA 

Ukrayna ordusu için tedarik edilen Türk yapımı mayına dayanıklı pusu korumalı Kirpi 4x4 askerî zırhlı araçlarının dün itibarıyla Ukrayna cephesine doğru yola çıktığı görüntülendi.

TÜRKİYE İLE 150 KİRPİ İÇİN ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Ukrayna devleti, daha önce Türkiye'ye 150 adet zırhlı aracın siparişini verdi. Ukrayna, Ağustos 2022'de bu araçlardan 50 tanesinin teslim edildiğini kaydetmişti.


Türk yapımı KİRPİ zırhlı araçları Ukrayna'ya sevk ediliyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.