SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, 2023 yılında silah üretimini 3 kat artırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın silah ve teçhizat üretimini üç katına çıkardığını ve topçu mühimmatı üretimini önemli ölçüde artırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, 2023 yılında silah üretimini 3 kat artırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, son bir yılda Ukrayna’nın silah ve askerî mühhimmat üretimini 3 kat artırdığını ve artırmaya devam edeceğini duyurdu.

"RUSYA, HER DARBESİNE BİZİM DE KARŞILIK VERECEĞİMİZİ ANLASIN"

Kıyiv’de dün savunma sanayi temsilcileriyle yapılan toplantıda konuşan Zelenskıy, Ukrayna’nın silah ve askerî teçhizat üretimini geçen yıla göre üç katına çıkarmayı başardığını ifade etti. Ayrıca uluslararası ortaklarla ortak silah üretimi konusunda anlaşmaların sağlandığını belirten Zelenskıy, “Devletimizi o kadar güçlü ve etkili hale getirmeliyiz ki, böylece Rusya, her darbesine bizim de karşılık vereceğimizi anlasın.” dedi.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı, bu yıl özellikle topçu için mühimmat üretiminde de çok önemli bir artışın sağlandığını, Ukrayna’nın yerli insansız hava araçları için mühimmat üretimine başladığını ve füze üretimi konusunda önemli sonuçların elde edildiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.