SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi. Görüşmede, Baykar Teknolojinin yeni geliştirdiği araçlar ele alındı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bugün Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile görüştüğünü bildirdi. Görüşmeye dair açıklama yapan Fedorov, “Hava savunmayı ve ortaklığı güçlendiriyoruz; Baykar CEO'su Haluk Bayraktar ile görüştük. Şirketin Ukrayna gökyüzünün korunmasını güçlendirecek yeni gelişmelerini ele aldık. Savunma Kuvvetleri yakın gelecekte onları test edecek.” dedi.

FEDOROV'DAN BAYKAR'A TEŞEKKÜR

Türkiye’de çok sayıda teknoloji parkı ve harika savunma teknolojileri şirketinin faaliyet gösterdiğini belirten Fedorov, “Deneyim alışverişinde bulunma ve teknolojik ortaklığı yeni bir düzeye taşıma konusunda anlaştık. Görüşme ve Ukrayna'da üretimin yerelleştirilmesi için Haluk'a teşekkür ederiz. İHA fabrikasına yapılan 100 milyon dolarlık yatırım tüm dünyaya güçlü bir sinyaldir.” ifadelerini kullandı.

BAYKAR’DAN 100 MİLYONLUK YATIRIM

Ukrayna’da, bugün Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu düzenlendi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, forumda yaptığı konuşmada Ukrayna’nın Savunma Sanayi İttifakı'nı kurulduğunu duyurdu. Kurulan ittifakta Türk savunma sanayi şirketleri de etkin rol oynayacak.

Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nda konuşan Haluk Bayraktar, "Ukrayna'da üç ana yatırım alanımız bulunuyor. Bunlardan ilki fabrika yatırımıdır. Ayrıca bir servis merkezimiz ve merkez ofisimiz bulunmakta. Toplamda yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçiriyoruz. İnşaat süreci başlamış durumda ve yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Bu projede en az 300 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.