SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna bugün Devlet Günü'nü kutluyor

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 15 Temmuz Ukrayna Devlet Günü münasebetiyle paylaştığı kutlama mesajında bağımsızlık için mücadele eden Ukrayna'nın barışa kavuşmayı hak ettiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2025 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2025 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna bugün Devlet Günü'nü kutluyor

Ukrayna, bugün 15 Temmuz Ukrayna Devlet Günü'nü kutluyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy kutlama mesajında, Ukrayna’nın tarihinde ilk kez dünyayı birleştirdiğini vurgulayarak halkının hak ettiği barışı kazanması gerektiğini söyledi.

Ukrayna, bu yıl 4. kez Ukrayna Devlet Günü'nü kutluyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 2021 yılında 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü çerçevesinde yapılan kutlamalar sırasında Ukrayna devletinin kuruluş gününün kutlanacağı özel bir gün ilan etme teklifinde bulunmuştu. Zelenskıy, Ukrayna devletinin Kıyiv kentinin kuruluşu ile oluşmaya başladığını belirterek Kıyiv Knezliği’nin Hristiyanlığı kabul ettiği 28 Temmuz gününde Ukrayna Devlet Günü'nün kutlanması gerektiğini belirtmiş, aynı gün Zelenskıy ilgili kararnameyi imzalamıştı.

Ancak Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Yeni Jülyen takvimine geçişi nedeniyle Ukrayna Devlet Günü'nün tarihi 13 gün öne kaydırıldı. Bu nedenle, artık Ukrayna 15 Temmuz’da Devlet Günü’nü kutluyor.

ZELENSKIY: HALKIMIZ İHTİYAÇ DUYDUĞU BARIŞI KAZANMALI

"BU ZOR ZAMANLARDAN ONURLA GEÇİYORUZ"

Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Devlet Günü vesilesiyle Kıyiv’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın tarihinde ilk kez dünyayı birleştirdiğini vurgulayarak halkının hak ettiği barışı kazanması gerektiğini söyledi.

Zelenskıy, “Bu zor zamanlardan onurla geçiyoruz. Bu mücadelede yalnız değiliz. Bize onlarca ülke destek veriyor. Bu, Ukrayna devletinin tarihinde bir ilk. İlk kez bu kadar çok dostumuz ve gerçek müttefikimiz var. İlk kez Ukrayna, dünyayı birleştirdi; çünkü dünya, hayatı değerli kılan her şeyi kaybetmemek için birleşmek zorundaydı,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Ukrayna halkının müttefiklerden gördüğü desteği sonuna kadar hak ettiğini belirterek şöyle devam etti:

Halkımız her şeyi yapıyor. Dünyada hiç kimsenin beklemediği kadar büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Halkımız, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu barışa kavuşmasını hak ediyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.