SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Kırım Tatar halkının Milli Bayrak Günü'nü kutluyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, bugün kaydedilen 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: Kırım Tatar halkının Milli Bayrak Günü'nü kutluyoruz

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karardan itibaren her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin de sembolü olarak kabul ediliyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutladı. Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yayımlanan mesajda, Tarak Tamgalı mavi bayrağın Kırım Tatarlarının özgürlük mücadelesini, birliğini ve nesillerin devamlılığını sembolize ettiği belirtildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Halk, bu bayragı 20. yüzyıldaki zorluklar boyunca hep yanında taşıdı: 1917-1921 yılındaki ulusal kurtuluş mücadelesi anlarında, 1944 sürgününde ve sonrasında, 1980’lerin sonunda ve 1990’ların başında sürgünden vatana dönen halka eşlik etti. 2014 yılında ise Tarak Tamgalı mavi bayrak sadece Kırım Tatarlarının değil aynı zamanda işgale direnen herkesin sembolü haline geldi. Ve şimdi, Kırım Tatar bayrağı, bağımsızlığımız ve Kırım'daki evlerine dönme fırsatı için savaşan Ukraynalı askerlerin üniformalarında. Askerlerimiz, Ukrayna devlet bayrağının yanında gururla Kırım Tatar bayrağını taşıyor.

Kırım Tatar halkının Milli Bayrak Günü'nü kutluyoruz! Birlik ve mücadelede kuvvet diliyoruz! Kırım’ı işgalden kurtarmak için ve bayraklarımızın yine ait olduğu yerlerde dalgalanmasını sağlamak için her şeyi yapıyoruz!"

26 HAZİRAN KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı karar dolayısıyla her 26 Haziran'da, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar kimliğinin, adaletinin ve özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı mücadelenin sembolü olarak kabul ediliyor.

Her yıl bugün dünyanın farklı yerlerinde Kırım Tatar bayrağı göndere çekiliyor. Rus işgaline kadar Kırım’da coşkuyla kutlanan, günümüzde de Ukrayna’nın ana kısmında geniş çapta etkinliklerle kaydedilen Kırım Tatar Bayrak Günü, Kırım’da Kırım Tatar gençlerin teşebbüsü ile ilk kez 2009 yılında kutlandı.

Bayramın fikir babası olan Kırım Derneği Genel Başkanı merhum Dr. Ahmet İhsan Kırımlı, 2005 tarihinde gerçekleştirilen Kırım Tatar Gençlik Kurultayı sırasında, II. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın her zaman hatırlanması gereken bir vaka olduğunun altını çizmiş ve bunun bir bayram olarak kutlanmasını teklif etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.