SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Başkomutanın ardından Genelkurmay Başkanı da değişti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı olarak Tümgeneral Anatoliy Bargılevıç’i atadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Başkomutanın ardından Genelkurmay Başkanı da değişti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Başkomutan Oleksandr Sırskıy’ın önerisi üzerine Tümgeneral Anatoliy Bargılevıç’i Ukrayna Genelkurmay Başkanı olarak atadığını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam yaptığı açıklamada Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sergiy Şaptala’nın görevden alındığını yerine Anatoliy Bargılevıç’in atandığı bildirdi. Zelenskıy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Ukrayna Savunma ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımız ve Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile görüşmelerde bulundum. Görüşme sonucu ilk olarak Ukrayna Genelkurmay Başkanı değişikliği yapıldı. Korgeneral Sergiy Şaptala'ya bu iki yıllık savaş sırasındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkomutan Oleksandr Sırskıy’ın önerisi üzerine Tümgeneral Anatoliy Bargılevıç’ı Ukrayna Genelkurmay Başkanı olarak atadım. Deneyimli insan, bu savaşın görevlerini ve Ukrayna’nın hedeflerini anlıyor.”

Ayrıca Zelenskıy, Sırskıy'ın yardımcı adaylarının belirlediğini ve kendisinin ilgili kararnameleri imzalayacağını aktardı.

ANATOLİY BARGIREVIÇ KİM?

Bargılevıç daha önce Ukrayna Bölgesel Savunma Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürütüyordu. Rusya Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattığında,  başkent Kıyiv savunmasının 1 numaralı bölgenin Gostomel istikametindeki savunmasına liderlik etti ve işgalcilerin doğudan başkente sızmasını engelledi. Ayrıca Bargılevıç yaklaşık 1,5 yıl boyunca Hortıtsa Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanlığı görevini üstlendi. O sırada bu grup Harkiv bölgesindeki başarılı karşı taarruzu gerçekleştirmişti.

UKRAYNA ORDUSUNDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, resmî sosyal medya sayfasından yayımladığı mesajında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy'ın görevden alındığını açıkladı. Zalujnıy yerine Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Oleksandr Sırskıy'ı atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.