SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da şiddetli fırtına nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna'yı etkisi altına alan şiddetli fırtına nedeniyle 10 kişi yaşamını yitirirken, 23 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da şiddetli fırtına nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti

Güney bölgeleri başta olmak üzere Ukrayna’yı etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle ülkede 10 kişi hayatını kaybetti. Kış fırtınanın etkileri en çok Odesa, Mıkolayiv, Harkiv ve Kıyiv bölgelerinde hissedildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klımenko, bu sabah yaptığı açıklamada son birkaç gün içinde Ukrayna’yı etkisi altına alan fırtına sonucu ülkede 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin yaralandığını duyurdu.

En çok Odesa, Mıkolayiv, Harkiv ve Kıyiv bölgelerinin fırtınadan etkilendiğini belirtildi. Kötü hava koşullarının sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten bakan, Mıkolayiv ve Kirovograd bölgesindeki 8 otoyolun trafiğe kapalı olduğunu ve 11 bölgede toplamda 411 yerleşim biriminin elektriksiz kaldığını aktardı.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DA FIRTINA NEDENİYLE YÜZBİNLERCE KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

İşgal altındaki Kırım'da meydana gelen kötü hava koşulları ve fırtına; su baskınlarına, ağaçların devrilmesine, yıkıma, araç trafiğinin kısıtlanmasına neden oldu. İşgalci yönetim dün akşam yaptığı açıklamada yarımadada 200 bin kişinin elektriksiz kalmaya devam ettiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.