SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna’dan nokta atış: SBU, Rusya’daki savunma tesisini vurdu!

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rusya'nın hava savunma sistemlerini ürettiği Udmurtya Cumhuriyeti’ndeki İjevsk Kupol Elektromekanik Fabrikasına saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan nokta atış: SBU, Rusya’daki savunma tesisini vurdu!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna'ya uzaklığı bin kilometreden fazla olan Rusya'ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti'nin başkenti İjevsk'te (İzhevsk) Moskova'nın devlet destekli silah üreticisi Almaz-Antey şirketinin bir yan kuruluşu olan hava savunma sistemi fabrikası İjevsk Kupol Elektromekanik Fabrikası’nı (IEMZ Kupol) vurdu.

Ukrinform haber ajansına konuşan bir SBU kaynağı, “Bu sabah, SBU'nun uzun menzilli SİHA'ları, Udmurtya Cumhuriyeti'nde bulunan İjevsk Kupol Elektromekanik Fabrikası'nın üretim ve depolama tesislerini vurdu. Hedef, bin 300 kilometreden daha uzaktaydı.” bilgisini verdi.

Kaynak, en az iki adet doğrudan isabetin kaydedildiğini ve ardından tesiste yangın çıktığını belirtti.

TESİS YAPTIRIMLAR LİSTESİNDE

Rusya'nın savunma sanayi kompleksinin bir parçası olarak uluslararası yaptırımlara tabi olan Kupol tesisi, Tor ve Osa hava savunma füze sistemlerinin üretimi üzerine çalışıyor. Aynı zamanda Harpia saldırı İHA’sının da geliştiricisi olarak faaliyet yürütüyor.

Kaynak ayrıca SBU’nun Rus savunma sanayi hedeflerine hassas saldırılar düzenlediğini vurgulayarak, “Bu özel operasyonların her biri düşmanın saldırı potansiyelini azaltıyor, askerî üretim zincirlerini bozuyor ve hatta arka bölgelerde bile Rusya'nın askerî altyapısı için güvenli bölge olmadığını kanıtlıyor.” ifadelerini kullandı.

RUSYA HAVA SAHASINI KAPATTI

Bununla birlikte Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), İjevsk Havaalanı'nın yanı sıra Saratov, Kazan, Ulyanovsk ve Tümen Kama havaalanlarının da geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.