SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna taarruz için tarih verdi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, işgalci Rus ordusuna karşı Ukrayna ordusunun nisan ve mayıs aylarında karşı taarruza geçeceğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna taarruz için tarih verdi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, işgalci Rus ordusuna karşı Ukrayna ordusunun nisan ve mayıs aylarında karşı birkaç bölgede taarruza hazırlandığını kaydetti. Reznikov, Estonya Kamu Yayıncılığı (ERR) televizyonuna verdiği mülakatta, Ukrayna’nın işgalci Rus ordusuna karşı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Reznikov, nisan ve mayıs ayını işaret etti.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal ederek ülkenin tamamına karşı işgal girişimi ve saldırı başlatan işgalci Rus ordusu, Ukrayna'da ağır bir hezimet yaşıyor. İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları birinci yılını geride bırakırken; Kremlin'in askeri kayıpları da her geçen gün artıyor. Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, taarruz harekatına ilişkin, "(Taarruz) Bu, birkaç yönde planlanıyor. En uygun anın ne zaman olacağına ve nasıl karar vereceklerine bağlı." ifadelerini kullandı.

"TOPRAKLARIMIZI KURTARMAYA DEVAM EDECEĞİMİZDEN EMİNİM"

Savunma Bakanı Reznikov, işgalci Ruslara karşı yürütülecek olan taarruzun hava koşullarına bağlı olduğunu kaydetti. Reznikov, "İlkbaharda bizde yer çok nemli oluyor. Sadece paletli araçlar kullanılabilir. Nisan, mayıs aylarında göreceğimizi düşünüyorum. Kıyiv, Çernigiv, Sumı, Harkiv, Herson’da yapıldığı gibi geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı kurtarmaya devam edeceğimizden eminim" değerlendirmesini yaptı.

RUS ORDUSU, CEPHEDE AĞIR KAYIPLAR VERİYOR!

Öte yandan, son dönemde, cephenin en sıcak noktalarından birisi Ukrayna'nın Bahmut bölgesi oldu. Bahmut'ta savaşın başından bu yana alınan yenilgilere ek olarak çok ciddi kayıplar veren işgalciler, Ukrayna mevzilerine yönelik karadan ve havadan saldırılarını sürdürüyor.

Bahmut bölgesinde Ukrayna askerlerinin, Rusya’nın saldırı potansiyelini önemli ölçüde azalttığını ifade eden Bakan Reznikov, bu durumun Ukrayna ordusuna taarruza hazırlık için imkan verdiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.