SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ulusal Muhafızları Günü kutlu olsun!

Ukrayna'da 26 Mart Ulusal Muhafızları Günü kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2023 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ulusal Muhafızları Günü kutlu olsun!

Ukrayna'da, 18 Mart 2015 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca her 26 Mart'ta "Ukrayna Ulusal Muhafızları Günü" kutlanıyor.

Ukrayna Ulusal Muhafızları, 1991'den 2000 yılına kadar bağımsız bir güç olarak varlığını sürdürdü. Ardından, işgal altındaki Kırım'da ve Ukrayna'nın doğu bölgelerinde şartların olumsuz yönde değişmesine bağlı olarak, Ulusal Muhafızların yeniden kurulmasına karar verildi.

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) 13 Mart 2014'te bu yapının kolluk işlevlerine sahip askeri bir oluşum olduğuna dair "Ukrayna Ulusal Muhafızları Hakkında" Yasası'nı kabul etti. 

Nisan 2014'ten bu yana Ulusal Muhafız personeli, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği içinde Terörle Mücadele Operasyonuna katıldı.
Ulusal Muhafızların operasyonel görevlendirme birimleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri birimlerinin yapısına göre oluşturulmuş ve gerekli zırhlı araç ve silahlarla donatılmış durumda.

Ukrayna Ulusal Muhafızları, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekun işgal ve saldırı girişimlerinin 1 yılı geride kalırken savaş koşullarında Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.