SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Letonya, İHA üretimini artıracak

Ukrayna ile Letonya, insansız hava aracı (İHA) üretimini artıracak. Letonya ayrıca, Ukrayna'ya enerji sistemini yenilemeye yardım edecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Letonya, İHA üretimini artıracak

Letonya, Ukrayna'ya 250 MW'lık bir jeneratör sağlayacak ve Ukrayna ile birlikte ürettiği insansız hava aracı (İHA) sayısını artıracak.

"DAHA FAZLA İNSANSIZ HAVA ARACINA İHTİYACIMIZ VAR"

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, 26 Nisan 2024 tarihinde Kıyiv’e resmî ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Braze, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Letonya Dışişleri Bakanı Braze, "Bugün enerji şirketimiz Latvienergo'nun Ukrayna enerji sisteminin ihtiyaçlarını karşılamak için 250 MW kapasiteli yeni bir büyük jeneratör sağlayacağını öğrendim, böylece tüm ülkemizden destek geliyor.” diyerek kritik ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmek için Ukraynalı bir termik santraldeki işçilerle görüşme yaptığını sözlerine ekledi.

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Letonyalı mevkidaşı ile stratejik konuları ve ele alınması gereken sorunları görüştüğünü bildirdi.

Kuleba, "Letonya'nın Çek Cumhuriyeti'nin topçu mermisi satın alma girişimine katılma kararını takdir ediyoruz ve mermi üretimi hakkında konuştuk. Letonya'ya insansız hava aracı koalisyonundaki liderliği için minnettarız. Şimdi bu üretimi arttırmak için birlikte çalışıyoruz. Daha fazla insansız hava aracına ihtiyacımız var. Ukraynalı ve Letonyalı şirketler gerçekten çok şey yapabilir." açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.