SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Rusları uçurtmuyor: Rusya iki havaalanını kapattı

Rusya Sivil Havacılık Dairesi, İHA saldırıları nedeniyle Volgograd ve Astrahan havalimanlarında uçuş kısıtlamaları olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Rusları uçurtmuyor: Rusya iki havaalanını kapattı

Rusya Sivil Havacılık Dairesi (Rosaviatsiya), gece saatlerinde gerçekleşen insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından Volgograd ve Astrahan havalimanlarında uçakların iniş ve kalkışlarının kısıtlandığını bildirdi. Kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı belirtilmedi.

Rus propaganda basınının aktardığına göre, Volgograd havalimanı yetkilisi Anastasya Golodova, birkaç uçuşun diğer havaalanlarına yönlendirildiğini ve Moskova'ya yapılacak bir uçuşun da geciktiğini belirtti.

Golodova, "Bölgedeki hava sahası kullanımına getirilen kısıtlamalar nedeniyle Astrahan Havalimanı'nın uçuş programında değişiklikler oldu. Şu anda havalimanına iniş ve havalimanından kalkışlar kısıtlanmış durumda" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca Astrahan bölgesinde 5 İHA'nın düşürüldüğünü iddia ederken, herhangi bir yaralanma veya hasar bilgisi paylaşmadı. Volgograd bölgesinde ise İHA enkazının düşmesi sonucu bir trafo merkezi ve bir petrol deposunda yangın çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.