SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı pilotlar Polonya'da F-16 eğitimine başladı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukraynalı pilotların F-16 eğitiminin Polonya'da başladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı pilotlar Polonya'da F-16 eğitimine başladı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukraynalı pilotların Polonya dahil diğer ülkelerde F-16 eğitimine başladığını bildirdi. Borrell, 23 Mayıs AB ülkeleri savunma bakanları toplantısı öncesinde basın açıklaması yaptı. Borrell, "Nihayet Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimleri verilmeye başlandığı için mutluyum" ifadelerini kullanrak eğitimlerin birkaç ülkede başladığını belirtti. Ayrıca bu ülkelerden birinin Polonya olduğunu açıkladı.

AB'NİN UKRAYNA'YA MÜHİMMAT TESLİMATI SÜRÜYOR

Borrell ayrıca, AB ülkelerinin Ukrayna'ya silah ve mühimmat teslimatını hızlandırması için sürecin ivedilikle ilerleyeceğini ifade etti. Japonya'da geçen hafta yapılan G7 Toplantısı'nda Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarının verilmesinin önü açılmıştı.

AB SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI'NIN ANA GÜNDEMİ UKRAYNA

AB Savunma Bakanları toplantısındaki ana gündemin Ukrayna'nın talep ettiği silah ve mühimmat desteğinin hızlandırılması olacağı bildiriliyor. Toplantıda ayrıca Ukraynalı askerlerin eğitiminin de gündemde olacağı belirtiliyor.

AB Savunma Bakanları Toplantısı'nın bir bölümüne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.