SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Grossi, Zaporijjya için Kaliningrad'a gitti

Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Rafael Grossi, Ukrayna'daki Rus işgalcilerin kuşatması altında kalan Zaporijjya Nükleer Santrali'nin korunması için Rusya'ya bağlı Kaliningrad'da temaslarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı Grossi, Zaporijjya için Kaliningrad'a gitti

Ukrayna'nın ana karasına yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırı başlatan Putin idaresindeki Rusya, Avrupa'nın en büyük santrali Zaporijjya Nükleer Santrali'ni tam bir yıldır kuşatma altında tutuyor. Rus işgal güçlerinin kuşatması altında kalan nükleer santral, ancak jeneratörün devreye girmesiyle çalışıyor. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Direktörü Rafael Grossi, 2022'nin yazından bu yana Zaporijjya Nükleer Santrali için görüşmeler yapıyor. 

GROSSİ, ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİ İÇİN RUSYA'YA GİTTİ

Grossi, son olarak dün Rusya'ya bağlı Kaliningrad şehrine giderek Zaporijjya Nükleer Santralinin korunması için üst düzey yetkililerle görüştü. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Grossi, "Zaporijjya Nükleer Santrali'ni (ZNNP) korumak için çabalarımı sürdürüyorum. ZNPP'ye yaptığım son ziyaret, herkesin çıkarına olan bu hayati hedefe acilen ulaşılması gerektiğini doğruladı" açıklamasını yaptı. 

GROSSİ'DEN ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYESİNE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Öte yandan Grossi, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Mike Turner'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunu (IAEA) ziyaret ettiğini aktardı. Turner'a teşekkür eden Grossi, "IAEA'nın çalışmalarını takdir ettiğiniz ve nükleer silahların yayılmasını önleme faaliyetlerimize ve Ukrayna'daki Zaporijjya Nükleer Santrali'ni koruma çabalarımıza verdiğiniz destek için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Kaliningrad bölgesi; Rusya’nın diğer bölgeleriyle sınırlarının olmadığı bölgesidir. Sadece Polonya ve Litvanya ile kara sınırı mevcut ve Baltık Denizi ile sınırı bulunmaktardır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.