SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov’dan Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısına ilişkin açıklama

Rammstein formatında düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun kuruluşunun 2. yıl dönümündeki 21. Toplantısı 26 Nisan’da gerçekleşti. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov toplantıya yönelik açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov’dan Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısına ilişkin açıklama

Rammstein formatında düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısı, 26 Nisan’da gerçekleşti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Savunması Temas Grubu'nun 2. yıl dönümünde 21. Toplantısı'nın açılışını yaptı.

Austin konusşmasında  "İki yıl önce bugün, çoğumuz daha sonra Temas Grubu haline gelecek olan oluşumun ilk toplantısı için Ramstein Hava Kuvvetleri Üssü'nde toplandık ve o günkü açılış konuşmamda, hedeflerimizi karşılamak için yeri ve göğü döndürmeye devam edeceğimizi söyledim. Bu iki yılda yaptığımız da tam olarak bu.” ifadelerini kullandı. Austin, toplantıda  Ukrayna’yı Rusya’nın saldırganlığına karşı desteklemeye devam ettiklerini bir kez daha vurguladı.

“İKİ YIL ÖNCE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ, 54 ÜLKEDEN BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DESTEK ALDI”

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun (Ramstein formatı) kuruluşunun ikinci yıldönümünü kutluyoruz. İki yıl önce özgürlük mücadelemiz, aralarında tüm NATO ve AB üyelerinin de bulunduğu 54 ülkeden benzeri görülmemiş bir destek aldı. Bu birlik ve beraberlik, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in aktif çabaları sayesinde ortaya çıkmış ve Ukrayna'nın uluslararası düzeydeki sarsılmaz desteğini ortaya koymuştur. Daha sonra Ramstein formatı, hava kuvvetleri, hava savunma, topçu ve deniz güvenliği gibi önemli alanlardaki askeri yeteneklerimizi güçlendirmeyi amaçlayan sekiz koalisyonun oluşumunu ateşledi. Rus işgalinin başlangıcından bu yana müttefiklerimiz Ukrayna'nın savunmasına milyarlarca dolar yardım ayırdı. Bugün, Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun "Ramstein" formatındaki olağan çevrimiçi toplantısında, meslektaşlarıma son iki yıldaki destekleri için teşekkür ettim. Başkan Volodımır Zelenskıy ile birlikte ortaklarımızı gerekli silahları sağlamaya çağırdık ve lojistik konularını tartıştık. Demokrasi ve özgürlüğün savunulmasına olan kararlı destekleri ve bağlılıkları için dünya toplumuna minnettarız.”

UKRAYNA SAVUNMA TEMAS GRUBU 21. TOPLANTISI

Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun (Ramstein formatı) 21. Toplantısı 26 Nisan’da gerçekleşti. Toplantıda, Ukrayna’nın Amerika'nın desteğine ilişkin kararları beklediği altı ay boyunca biriken zorluk ve sorunların hızla nasıl aşılabileceği tartışıldı. Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun (Ramstein formatı) ilk toplantısı ise  ki yıl önce 22 Nisan 2022'de gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.