SON DAKİKA
Hava Durumu

Zaporijjya Nükleer Santrali'ni soğutan su seviyesi azaldı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Kahovka Barajı'nın patlatılmasının, Zaporijjya Nükleer Santrali'ni tehlikeye attığını ve UAEA'nın durumu gözlemlemeye devam ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zaporijjya Nükleer Santrali'ni soğutan su seviyesi azaldı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, 6 Haziran 2023 tarihinde Rusya'nın, Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Dnipro Nehri üzerinde patlattığı Kahovka Barajı'nın sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu. 

İşgalci Rusya'nın, Avrupa'nın en büyük enerji santrali olan Zaporijjya Nükleer Santrali'ni kuşatmasının ardından santral UAEA tarafından gözlem altında tutuluyor. Kahovka Barajı'nın patlatılmasıyla bölgede "çevre felaketine" yol açan Rusya, nükleer santrali tehlikeye attı. 

KAHOVKA BARAJI'NIN PATLATILMASI, ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİ'Nİ TEHLİKEYE ATTI

UAEA Başkanı Grossi, Kahovka Barajı’nın yıkılmasının en ciddi sonuçlarından birinin nükleer santrali soğutmak için kullanılan su seviyesinin azalması olduğunu belirtti. Su seviyesinin yeterli düzeyde kalması için çalışma yaptıklarını ve santrali gözlemlemeye devam ettiiklerini kaydeden Grossi, sosyal medya paylaşımında, "Durumu değerlendirmek için gerekli ölçüde bilgi edindiğimize inanıyorum. Nükleer bir kazanın önlenmesini sağlamak amacıyla gerekli desteği verebilmek için oradaki (Zaporijjya Nükleer Santrali) gelişmeleri düzenli olarak izleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

UAEA ekibi Mart 2022'den bu yana işgalci Rusya'nın kuşatması altında olan Zaporijjya Nükleer Santrali'ni olası tehlikeye karşı gözlemliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.