SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy'ın planladığı Berlin ziyaretini kim sızdırdı?

Berlin Polisi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Almanya'ya yapacağı ziyarete ve ayrıntılarına ilişkin gizli bilgilerini sızdıranların peşinde.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy'ın planladığı Berlin ziyaretini kim sızdırdı?

Alman Polisi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Almanya'ya yapacağı ziyarete ve ayrıntılarına ilişkin gizli bilgilerini sızdıranların peşinde. Berlin Emniyet Müdürlüğü, Berlin polisinin gizli bilgilerin ifşa edilmesi şüphesiyle soruşturma başlattı. Müdürlükten yapılan açıklamada "Bunun arka planı dün medyada yer alan bir devlet başkanının olası ziyaretiyle ilgili haberdir. Berlin polisi, hiçbir zaman resmi olarak devlet ziyaretini tehlikeye atan herhangi bir bilgi vermedi" ifadeleri kullanıldı.

BERLİN POLİSİNİN İTİBARININ ZEDELEMESİNE TAHAMMÜL EDİLMEYECEK

Anadolu Ajansının 4 Mayıs 2023 tarihinde aktardığı habere göre, Berlin Emniyet Müdürü Barbara Slowik, gizli bilgilerin ifşa edilmesiyle ilgili soruşturma yürütülmesi talimatı verdiğini, tek bir çalışanın, Berlin polisinin itibarını hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bu kadar utanç verici bir şekilde zedelemesine tahammül edemeyeceğini ifade etti.

ZELENSKIY ULUSLARARASI ŞARLMAN ÖDÜLÜ ALACAK

Habere göre 13 Mayıs'ta Berlin’e gelecek olan Zelenskıy, 14 Mayıs'ta Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmier ile görüştükten sonra helikopterle Aachen kentine hareket edecek ve burada Uluslararası Şarlman Ödülü ile onurlandırılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.