SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya, Ortadoğu'da savaşı tetiklemekle ilgileniyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Eldeki son derece açık bilgilere göre Rusya, yeni bir acı ve ıstırap kaynağının dünya birliğini baltalaması, anlaşmazlıkları ve çelişkileri artırması ve böylece Rusya'nın Avrupa'daki özgürlüğü yok etmesine yardımcı olması için Ortadoğu'da bir savaşı tetiklemekle ilgileniyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rusya, Ortadoğu'da savaşı tetiklemekle ilgileniyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy bugün yayımladığı video mesajında ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ortadoğu'daki durumun sadece Ukrayna için değil, tüm Avrupa için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, çok yoğun bir günü geride bıraktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün çok olaylı bir gündü. Çeşitli toplantılar ve bunların arasında uluslararası gelişmelere ilişkin toplantılar özellikle önem taşıyor. İstihbaratımız, Ana İstihbarat Müdürlüğümüz ve Dış İstihbarat Teşkilatımızın başkanları ve diplomatlarımızla İsrail ve çevresindeki durum ve Ortadoğu'daki genel durum hakkında bir toplantı yaptım. Bu bizim için temel önemdedir; sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda tüm Avrupa için."

"RUSYA, ORTADOĞU'DA SAVAŞI TETİKLEMEKLE İLGİLENİYOR"

Zelenskıy, Rusya'nın Ortadoğu'da savaşı tetiklemekle ilgilendiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Eldeki son derece açık bilgilere göre Rusya, yeni bir acı ve ıstırap kaynağının dünya birliğini baltalaması, anlaşmazlıkları ve çelişkileri artırması ve böylece Rusya'nın Avrupa'daki özgürlüğü yok etmesine yardımcı olması için Ortadoğu'da bir savaşı tetiklemekle ilgileniyor. Rus propagandacıların övündüğünü, Moskova'nın İranlı dostlarının İsrail'e saldıranları açıkça desteklediğini görüyoruz. Ve tüm bunlar dünyanın şu anda algıladığından çok daha büyük bir tehdit. Geçmişteki dünya savaşları yerel saldırılarla başlamıştı. Bu tehdide nasıl karşı koyacağımızı biliyoruz. Uygun adımları hazırlıyoruz. Ve en önemlisi, dünyada maksimum birlik ihtiyacını savunuyoruz."

"TERÖR HAKİM OLMAYA ÇALIŞIRKEN KENARI ÇEKİLMEYİN"

Bugün öncelikle birlik konusunda NATO Parlamenter Asamblesi'ne hitap ettiğini belirten Zelenskıy, "Artık dünyadaki her devlet uluslararası hukuku nasıl savunacağını seçmelidir. Savunmak! Terör hakim olmaya çalışırken, dünyanın bir başka bölgesi gözlerimizin önünde çökebilirken kenara çekilmeyin." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.