SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna müttefiki ülkelere seslendi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna müttefiki ülkelere aralarında Patriot füzesi dahil olmak üzere savunma desteği vermesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna müttefiki ülkelere seslendi

Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy, Batılı müttefiklerine daha fazla askerî anlamda savunma desteği vermesi için çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy 28 Nisan 2024 tarihli konuşmasında, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) sürecine adım atması ve NATO'ya katılımı için ülkelerin davet etme yönündeki kararının şekillenmesi için ülkenin müttefiklerine seslendi. 

UKRAYNA MÜTTEFİKLERİNE SAVUNMA DESTEĞİ ÇAĞRISI

Zelenskıy, ABD Kongresi'nin 23 Nisan 2024 tarihinde 61 milyar dolarlık yardım paketini onayladığı için ABD Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries'e teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü için Rusya'nın saldırılarına karşı ortaklarıyla birlikte çaba sarf edeceklerini kaydeden Zelenskıy, "Ukrayna'ya söz verilen malzemeleri hala bekliyoruz. Savaş alanındaki durumu Ukrayna'nın çıkarları doğrultusunda değiştirebilecek hacim ve kapsamı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna'nın Patriot füzelerine ihtiyacı olduğunu her platformda dile getiren Zelenskıy, "Sayın Jeffries ile yaptığım görüşmede Patriot sistemlerine ihtiyaç duyulduğunun ve bir an önce yapılmasının altını çizdim" bilgisini verdi. 

Ayrıca Ukrayna'nın AB'ye katılımı için gerekli müzakerelerin başladığını anımsatan Zelenskıy, AB'nin gerekli yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini de kaydetti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.