SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus politikacı, “Türkiye, depremlerin yıkıcı etkisinden kurtulana kadar saldırmaya ve Ayasofya Camii'nin üzerine haç koymaya” çağırdı

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2023 17:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 21:38

Eski Rusya Devlet Duması Milletvekili, Orta Doğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Başkanı Semyon Bagdasarov, "Solovyev Live" Programı'nın yayınında, Türkiye karşıtı alçak bir açıklama yaptı.

Eski Rusya Devlet Duması milletvekili, Ermeni asıllı Semyon Bagdasarov, "Türkiye'nin Ukrayna'daki etkisinin" azaltılması ve ardından ülkenin, Orta Asya ve Güney Kafkasya'dan sürülmesi çağrısında bulundu. Semyon Bagdasarov, Türkiye aleyhinde çeşitli saldırılar yapılmasını teklif etti. Politikacı, İstanbul'u "Konstantinopolis" olarak adlandırdı ve Ayasofya Camii'nin üzerine bir haç işareti yerleştirilmesi çağrısında bulundu. Bagdasarov, Ayasofya'da Hristiyanların dualarının Aramice ve Rusça okunmasını istedi.

Bagdasarov, "Türkiye'de belirli güçleri yükseltelim ve tarihsel olarak bize ait olanı 'Konstantinopolis (İstanbul)'i ele geçirelim. Ayasofya üzerine bir haç inşa edeceğiz ve zaten halktan gizlenmiş olan freskleri göstereceğiz. Tanrı'ya şükür, facia olmuş Türkiye'de. Bu facia, Türkiye'nin çöküşü ile bitmeli ve 'bizim topraklarımız'ın bize dönmesiyle sonuçlamalı" şeklinde konuştu. 

Semyon Bagdasarov, daha önce de Türkiye'yi, IŞİD'e destek vermekle suçladı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında Türkiye çevresinde nüfuz bölgeleri oluşturarak Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmaya çalıştığını söyledi.

Bagdasarov, "Rusya'nın tetikte olması ve Türklerin herhangi bir saldırı girişimine sert karşılık vermesi gerekiyor. Zaten uçağımızı düşürdüler, ardından Su-24 mürettebatının komutanı öldü. Bu kurnaz Türkler asla cezalandırılmadı" dedi.

Semyon Bagdasarov'un diğer Türk devletlerine yönelik de iddiaları var. Bagdasarov, Ocak 2022'de Rus birliklerinin, kendi topraklarından çekilmesini talep eden Kazakistan makamlarını da eleştirdi ve şöyle tehdit etti:

"Kazakistan liderliği ne tür açıklamalara yer veriyor. İşimizi yaptık ve şimdi gitmemiz isteniyor! Onlar için Kolektif Güvenlik Anlaşması nedir? Para harcadık ve Kazakistan'ı çöküşten kurtardık. Bence Tokayev şunu anlamalı: Bir dahaki sefere Rusya yardıma gelmeyecek. Ve bir dahaki sefer mutlak olacak. Hiç şüpheniz olmasın"

Rus siyaset bilimci, İkinci Karabağ Savaşı sırasında topraklarını Ermeni işgalinden kurtaran Azerbaycan'ı da eleştirmeyi ihmal etmedi. Hatta daha da ileri giden Bagdasarov bir röportajında, ​​Karabağ'ın Rusya'ya dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Noev Kovcheg Gazetesine yaptığı açıklamada Bagdasarov'un, "Karabağ hiçbir zaman Azerbaycan'ın bir parçası olmamıştı. Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti diğer Sovyet Cumhuriyetler gibi uluslararası hukukun bir nesnesi değildi. Bu nedenle Dağlık Karabağ'ın, Rusya Federasyonu'na dahil edilmesi lazım" şeklinde akıl dışı iddiaları mevcut.

Bir Türk ülkesinde, Özbekistan'da dünyaya gelen Bagdasarov, Türk olan her şeye karşı şiddetli bir küçümseme tavrı besliyor. Ermeni asıllı politikacı aynı zamanda sıkı bir Türk düşmanı olarak, Rusya'nın neredeyse tüm sorunlarından Pan-Türkizm'i sorumlu tutuyor.

Rus devlet medyası, Bagdasarov'a yayın imkanı sağlayarak Türklere ve Türkiye'ye yönelik düşmanlık tohumları ekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.