SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesinden Kur'an-ı Kerim tilaveti

Kırım Derneği Gebze Şubesinde, Rus işgali esasında ve sonrasında şehit düşen Kırım Tatarları ve 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri'nde hayatını kaybedenler için Kur'an tilaveti gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesinden Kur'an-ı Kerim tilaveti

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesinde, kadınlar 6 Şubat 2024 tarihinde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçelşeştirdi. Kadınlar, Rusya'nın vatan Kırım'ı 2014'te işgali ve sonrasında şehit düşen Kırım Tatarları, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri'nde hayatını kaybeden vatandaşlar ve Miraç Kandili dolayısıyla Kur'an-ı Kerim okudu. 

KIRIM TATAR ŞEHİTLER VE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN KUR'AN TİLAVETİ

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim, program sonrasında Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği demeçte, Kırım'ın işgali sırasında ve sonrasında Kırım'da şehit düşenler Kırım Tatarları başta olmak üzere 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli, yıkıcı etkileri çevre on bir ilimizde hissedilen depremin birinci yılında, hayatını kaybedenler için dualar okunduğunu söyledi.

Ayrıca Miraç Kandili dolayısıyla Zuhal Demir isimli Kırım Tatar hocanın konuşma yaptığını ifade eden Ekim, "Allah bizlerin de geride kalanların da yardımcısı olsun" dedi. Ekim, her ay Kırım'da hayatını kaybedenleri dualarla anacaklarını dile getirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.