SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Başkanı seni de Eskişehir’de anma mitingine davet ediyor!

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, bu sene Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs’ta Eskişehir’de yapılacak olan büyük anma mitingine herkesi davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Başkanı seni de Eskişehir’de anma mitingine davet ediyor!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin bu sene 80. yıl dönümünde Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı dolayısıyla yapılacak olan anma mitingine herkesi davet etti. Kırım Haber Ajansı (QHA) aracılığıyla seslenen Şahin, Kırım Tatar bayraklarıyla 18 Mayıs 2024 tarihinde Eskişehir meydanlarında toplanılacağını bir kez daha duyurdu. 

MÜKREMİN ŞAHİN, HALKI 18 MAYIS'TA ESKİŞEHİR'E DAVET ETTİ

Vatan Kırım topraklarında 2014 yılında gerçekleşen Rus işgalinden önce Akmescit'te çeşitli anma etkinliklerinin yapıldığını anımsatan Şahin, 20'den fazla ülkede yaşayan Kırım Tatarlarının 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nı andıklarını söyledi.

Türkiye'de de bu sene Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı Eskişehir'de anma mitingi yapacaklarını duyuran Şahin, "Bu mitinge bütün halkımızı davet ediyoruz. Eskişehir'deki Kırım Tatarları o gün, hem gök bayrakları hem de al bayraklarıyla meydanlara gelirlerse bundan büyük bir sevinç ve kıvanç duyarız. Bu güzel bir başlangıç olsun. O gün tüm dünyaya özellikle Kırım'daki kardeşlerimize birlik ve beraberliğimiz konusunda güçlü bir mesaj verelim" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Şahin, 17 Mayıs'ı 18 Mayıs'a bağlayan gecenin dua gecesi olduğunu belirterek herkesi; sürgünde, işgalde, göçlerde ve katliamlarda hayatını kaybeden Kırım Tatarlarının aziz ruhları için dua etmeye davet etti. Şahin sözlerine şu ifadelerle son verdi:

"Birlik ve beraberliğimiz bizim için çok önemli. En büyük gücümüz ve sermayemiz bu. İnşallah geleceğimiz aydınlık ve parlak olacak."

Kırım Tatar Teşkilatları Platformuna bağlı organların 9 Mart 2024 tarihinde aldığı karar neticesinde bu sene 80. yılı olan 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı Eskişehir'de anılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.