SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Rusya'da Kaybolmakta Olan Türkler" konferansı

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde bu hafta gazeteci Nazgul Kenzhetay, "Rusya'da Kaybolmakta Olan Türkler" başlıklı bir konferans verecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 01:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Rusya'da Kaybolmakta Olan Türkler" konferansı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesinin geleneksel olarak her hafta düzenlediği Cuma konferanslarında bu hafta "Rusya'da Kaybolmakta Olan Türkler" konusu işlenecek. Kazakistanlı gazeteci Nazgul Kenzhetay'ın konuk olacağı konferans, 8 Aralık 2023 tarihinde düzenlenecek.

İstanbul Fatih'teki Çapa semtinde Molla Gürani Mahallesi Akkoyunlu Sokak numara 52'de bulunan Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Kırım Tatar Türkleri Evi'nde tertip edilecek olan etkinliğin ikram sahibi Aytülün İkibiroğlu olacak.

"BİR TUGAN" PROGRAMI

Kazakistanlı gazeteci, GZT muhabiri Nazgul Kenzhetay'ın (Nazgül Kencetay), Rusya Federasyonu'nun yıllar boyunca asimilasyon ve baskılara tabi tuttuğu Türk topluluklarına mercek tuttuğu "Bir Tugan" programı TVNET'te yayımlanmıştı.

KAYIP TÜRKLER İÇİN ÇEKİLEN EZİYETLER

GZT gazetecileri Nazgul Kenzhetay ve ekibi 17 Aralık 2021 tarihinde, Rusya'da yaşayan az sayıdaki Türkleri bulmak ve onları Türk dünyası ile buluşturmak için gittiği Rusya'da, Rus güçleri tarafından sözde "casusluk" iddiasıyla Hakasya'da gözaltına alınmıştı. Rus güçlerinin geri gönderme merkezinde tuttuğu gazeteciler, insan haklarına aykırı bir şekilde alıkonulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.