SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Teşkilatları Platformundan, Odunpazarı Belediyesine teşekkür mesajı

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu 9 Mart 2024 tarihli toplantının sonunda, Kırım Tatarlarının milli davasına her türlü desteği veren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Teşkilatları Platformundan, Odunpazarı Belediyesine teşekkür mesajı

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, bu yılki ilk toplantısını 9 Mart 2024 tarihinde Eskişehir'de gerçekleştirdi. 50'ye yakın üye teşkilatın başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda; 2024 yılında yapılması planlanan faaliyetler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları, Rusya'nın Kırım'ı işgali ve 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın yıldönümünde yapılacak anma programı masaya yatırıldı. Toplantının sonunda, sürgünün 80. yıldönümünde Eskişehir'de geniş katılımlı bir yürüyüş yapılması kararı alındı. 

KIRIM TATAR TEŞKİLARLARI PLATFORMUNDAN ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT'A TEŞEKKÜR

Ayrıca Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, her alanda Kırım Tatarlarına destek veren Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti. Toplantıda, Kırım Tatarı olan Belediye Başkanı Kurt'un Kırım milli davasına hizmet eden faaliyetlere imza attığının altı çizildi.

ODUNPAZARI BELEDİYESİNDEN KIRIM TATARLARINA KÜLTÜREL DESTEK 

Eskişehir Kırım Derneğinin katkılarıyla Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından "HASRET; 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü" isimli tiyatro oyunu ilk kez 23 Şubat 2024 tarihinde icra edildi. Haftada bir kez sergilenen tek perdelik tiyatro, izleyicilerin beğenisini topluyor. Tiyatro gösterisinin Türkiye turnesine çıkması bekleniyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.