SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya'daki Kırım Tatarlarından işgal altındaki Kırım'dakilere uzanan anlamlı kampanya

Romanya'daki Kırım Tatar diasporası "Kırım'daki Tatar Aktivistlerle Dayanışma ve Onların Mücadelesine Destek: Özgürlük Ve Adalet İçin Hep Birlikte!" kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya'daki Kırım Tatarlarından işgal altındaki Kırım'dakilere uzanan anlamlı kampanya

Romanya'daki Kırım Tatar diasporası "Kırım'daki Tatar Aktivistlerle Dayanışma ve Onların Mücadelesine Destek: Özgürlük Ve Adalet İçin Hep Birlikte!" kampanyası başlattı. Mehmet Niyazi Kültür Derneği Yöneticisi Murad Erol, kampanyanın hedefini Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.

Erol kampanyaya ilişkin, "Bu sene sürgünün 80. Yıl dönümü münasebetiyle bu kampanyayı başlattık. Sesimizi duyurmayı amaçlıyoruz. Romanya’da yaşayan Kırım Tatarlarının mücadelemize katkı sağlasın istedik" ifadelerini kullandı.

Kampanyanın başlatılma amacını değerlendiren Erol, "Kırım’da ikamet eden Kırım Tatar aktivistlerine yakın olmak, onların düşüncelerine katılmak için bu kampanyayı başlattık." açıklamasını yaptı. Kampanyanın ne kadar insana ulaştığını anlatan Erol, "Romanya’da da çevrimiçi imza platformlarında da mevcut. İki bin civarı gören mevcut." dedi.

Mehmet Niyazi Kültür Derneği Yöneticisi Murad Erol, kampanyayla ilgili son olarak, "Bu bizim borcumuzdur. Bunu desteklememiz gerekiyor. Sadece Kırım’da yaşayanları beklemek ve durmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Kampanyanın imzacısı olmak için:

https://www.change.org/p/kirim-daki%CC%87-tatar-akti%CC%87vi%CC%87stlerle-dayani%C5%9Fma-ve-onlarin-m%C3%BCcadelesi%CC%87ne-destek-%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BCk-ve-adal?recruiter=1337212051&recruited_by_id=397bfa60-032e-11ef-9363-83dd4b99fb4a&utm_source=share_petition&utm_campaign=petition_dashboard_share_modal&utm_medium=facebook_messenger

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.