SON DAKİKA
Hava Durumu

CİMER, Türkiye'deki Ukraynalıları hedef alan Rus propagandasını yalanladı

Antalya'da güya Türk vatandaşı bir Ukraynalının İstiklal Marşı'nı CİMER'e şikayet ettiğine dair iddia, İletişim Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
CİMER, Türkiye'deki Ukraynalıları hedef alan Rus propagandasını yalanladı

Türkiye'de, Rusya'nın Ukrayna'daki topyekun işgal girişimi ve saldırıları hakkında dezenformasyon yayan ve Ukraynalılara yönelik kasıtlı propaganda faaliyeti yürüten sosyal medya hesapları ve Kremlin'in etki ajanları yeniden sahneye çıktı.

Son dönemde Rus propagandası tarafından servis edildiği çok açık olan Türkiye'deki Ukraynalıları hedef gösteren haberler bir süredir kasıtlı olarak gündemi meşgul ediyor. İlk kez Yeniçağ Gazetesinde yayımlanan "haberde", Akdeniz Anadolu Lisesi’nde pazartesi sabahları okunan İstiklal Marşı’ndan rahatsız olan Ukrayna uyruklu bir Türk vatandaşının CİMER’e şikayet yazısı yazdığını öne sürdü.

"UKRAYNALI ÖĞRENCİ İSTİKLAL MARŞI TÖRENİNİ CİMER'E ŞİKAYET ETTİ" İDDİASI YALANLANDI

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, CİMER ve Milli Eğitim Bakanlığının, Türkiye'deki Ukraynalıları hedef alan Rus propagandasını yalanladığını açıkladı.

 

Yayımlanan dezenformasyon haberin ardından Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir bildiri yayımlandı. Yayımlanan bildiride, Türkiye'deki Ukrayna vatandaşlarının savaşın mağduru olduğuna dikkat çekilerek, "Türkiye'de yaşayan Ukraynalıların büyük çoğunluğunun yasalara saygılı, arkadaş canlısı ve hoşgörülü olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurallarına, geleneklerine ve yaşam tarzına saygı duyduğunu vurgulamak isteriz." ifadeleri kullanıldı.

CİMER İDDİAYI YALANLADI: BAŞVURU GERÇEK DEĞİL

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, sosyal medyadaki iddiaların arka planını araştırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'yle (CİMER) temasa geçti. İletişim Başkanlığı'na bağlı CİMER'den yapılan açıklamada, haber sitesinin iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Ukrayna kökenli bir lise öğrencisinin İstiklal Marşı töreniyle ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığı belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: HABER ASILSIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı açıklamada Yeniçağ Gazetesi'nde yayımlanan haberin asılsız olduğu açıklandı. 

.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.