SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı üst düzey yetkililer, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Ukraynalı üst düzey yetkililer, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerinde bulundu ve taziye defterini imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı üst düzey yetkililer, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Son yüzyılın en büyük depremi olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası birçok ülke, insani yardım ve arama kurtarma ekibi göndererek depremzedelerin yarasını sarmaya çalışarak Türkiye'nin acısını paylaştığını gösteriyor.
Ukraynalı ve Kırım Tatar üst düzey yetkilileri, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile görüştü ve Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade etti.

UKRAYNALI VE KIRIM TATAR ÜST DÜZEY YETKİLİLERDEN TAZİYE ZİYARETİ

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefançuk, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı ve Eski Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve pek çok yetkili farklı günlerde Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek taziye defterini imzaladı. 

"UKRAYNA'YI YANIMIZDA GÖRMEK ACIMIZI BİR NEBZE HAFİFLETİYOR"

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği bugün Twitter üzerinden Ukraynalı üst düzey yetkililerin ziyaretlerine ilişkin şu mesajı yayımladı:

"Ukrayna liderliğini bu zor günlerde yanımızda görmek acımızı bir nebze hafifletiyor. Verhovna Rada (Ukrayna Parlamento) Başkanı Ruslan Stefançuk ve (Ukrayna) Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı ve Eski Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga bugün taziye defterini imzaladı. İçten teşekkürlerimizle…"

TÜRKİYE: KIRIM TATAR SOYDAŞLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI

Büyükelçilik, Kırım Tatar üst düzey yetkililerin ziyaretlerine ilişkin ise şu mesaja yer verdi: 

"Acılı günlerimizde Kırım Tatar soydaşlarımız da bizi yalnız bırakmadı. (Kırım) Tatarların lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, (Ukrayna) Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar ve (Ukrayna Cumhurbaşkanının) Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva’ya ziyaretleri için şükranlarımızı sunuyoruz."

ESKİ UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ: DOST TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

Eski Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Andriy Sıbiga Twitter hesabından taziye ziyaretine ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde depremzedeler için açılan taziye defterini imzaladım. Son 100 yılın meydana gelen en korkunç deprem felaketinin sonuçlarının üstesinden gelmek ve hayatları kurtarmak için yardımcı oluyoruz. Ukrayna dost Türk halkının yanındadır."

ZELENSKA TÜRKİYE'NİN ACISINI PAYLAŞTI

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret etti. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile görüşen Zelenska, Türkiye'nin acısını paylaştığını ifade etti.
Zelenska ziyaret sırasında depremzedeler için açılan taziye defterini imzaladı.

ZELENSKA TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Zelenska, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Türkiye'nin kayıplarının acısını paylaşıyor ve depremin korkunç sonuçlarının üstesinden gelmek için elinden geleni  yapıyor. Görüşmemiz sırasında Yağmur Ahmet Güldere'ye desteğimiz konusunda güvence verdim. Emine Erdoğan'a (Türkiye'nin First Lady'si) ve tüm milletine başsağlığı diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye" ifadelerini kullandı. 

KIRIMOĞLU TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ile Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzalayarak hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyerek şu ifadelere yer verdi:

“Kırım Tatar ve Ukrayna halklarının duaları her zaman Türkiye’mizin yanındadır.”

KTMM'DEN KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİNE TAZİYE ZİYARETİ

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Eskender Bariyev ve Riza Şevliyev ile birlikte Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen ve binlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli depremler dolayısıyla Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’ye taziyelerini iletti.

"BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE!"

Ziyaretle ilgili açıklama yapan KTMM Başkanı Çubarov, “Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine, KTMM adına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerimizi yazdık. Başın sağolsun Türkiye!” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.