SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalıların öldürülmesiyle övünen Rus milliyetçisi yazara bombalı saldırı!

"En çok Ukraynalıyı Donbas'ta görev aldığı birliğin öldürmesi ile" övünen, Rusya'nın ünlü milliyetçi yazarlarından Zahar Prilepin'e bombalı saldırı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalıların öldürülmesiyle övünen Rus milliyetçisi yazara bombalı saldırı!

Ukrayna doğusunda yer alan Rus ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesinde askeri taburda görev alırken mensubu olduğu askeri birliğinin çok fazla sayıda insanı öldürmesiyle övünen Rusya'nın ünlü milliyetçi yazarlarından Zahar Prilepin (Zakhar Pripelin) bombalı saldırıya uğradı.

Rus haber Ajansı TASS'ın bugün aktardığı habere göre Rus faşist yazarın arabasına bomba yerleştirildi. Prilepin, bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkililerinin, "Pripelin hayatta kaldı ancak ağır yaralı ve bilinci açık" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

SALDIRIYI ATEŞ DİRENİŞ ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

Söz konusu eylemi, Rus işgali altındaki Kırım ve diğer işgal altındaki Ukrayna topraklarında ayrıca Rusya'da faaliyet gösteren "Ateş" isimli gizli direniş hareketi üstlendi. 

Daha önce “Ateş” direniş hareketi, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demiryolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirildiğini bildirmişti.

Ayrıca Ateş Hareketi, savaş suçlusu Kremlin yönetiminin ilan ettiği seferberlik kapsamında zorla Rus ordusuna alınan ve Ukrayna'ya karşı savaşmak istemeyen Kırımlıları direnişe davet ediyor.

ZAHAROVA'DAN DAYANAKSIZ SUÇLAMALAR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova (Maria Zakharova) ise konuya ilişkin ABD ve Ukrayna'yı sorumlu tutarak suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

Ancak Zaharova, iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı.

RUS YAZAR UKRAYNALILARIN ÖLDÜRÜLMESİYLE ÖVÜNMÜŞTÜ

Prilepin, 15 Ağustos'ta Rus TV muhabiri Aleksiy Pivovarov'a konuşarak Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta görev yaptığı ve komutan yardımcısı olduğu taburun diğer birlikler arasında en çok insanı öldürdüğü için övünmüştü. Prilepin, burada Ukrayna'ya karşı savaştığı için hiç pişmanlık duymadığını söyleyerek tepki toplamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.