SON DAKİKA
Hava Durumu

3. Ayancık Film Festivali başlıyor

Sinop Tarihi Cezaevi restorasyon sonrası kapılarını 9 Mayıs ile 12 Mayıs tarihleri arasında 3. Ayancık Film Festivali'nde açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
3. Ayancık Film Festivali başlıyor

Sinop Tarihi Cezaevi restorasyon sonrası kapılarını 3. Ayancık Film Festivali'nde açıyor. Ayancık Film Festivali Kurucu Yönetmeni İzzet Arslan festival hakkında detayları paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Nirengi Kültür Sanat Derneği ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 3. Ayancık Film Festivali, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulunun katkılarıyla bu sene 9 Mayıs ile 12 Mayıs tarihleri arasında Sinop'ta düzenlenecek.

9 Mayıs'ta Sinop Tarihi Cezaevi avlusunda festivalin açılış programı gerçekleşecek. Tarihi cezaevinin iç kısmı ise 1980'ler kostüm, nostaljik afiş, analog fotoğraf makineleri ve Ayancık keteni karma sergisiyle restorasyon sonrası ilk defa ulusal kültürel bir etkinliğin ev sahipliğini yapmış olacak.

Festivalin açılış filmi ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü yıl dönümü için çekilen "Yüzyılımdaki Cumhuriyet" belgeseli olacak. Belgeselin Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterimi sonrasında filmin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay ile söyleşi etkinliği tertip edilecek.

İlk günün ardından festival boyunca, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi, Sinop Tarihi Cezaevi, Ayancık Meslek Yüksekokulu'nda finalist film gösterimleri, sektör öğrencilerine yönelik TRT 12 Punto Senaryo Günleri Söyleşisi, çocuk etkinlikleri gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecektir. 

12 Mayıs'ta kapanış filmi 'Madelet-Rüzgara Karşı Uzun Ve Cesur Bir Yürüyüşün Öyküsü’ özel gösteriminin ardından, film sonrası yönetmen Nebil Özgentürk ve Yapımcı Hüseyin Başusta'nın katılımıyla söyleşi düzenlenecek. Düzenlenen gala ödül töreni ile de festival son bulacak.

Ulusal Kısa Film Jürisinde Trt Sinema Müdürü Faruk Güven, Yönetmen Onur Tan, Yönetmen Ömer Faruk Sorak bulunuyor. Ulusal Belgesel Jürisinde Yapımcı ve Görüntü Yönetmeni Craig Burnie Burns, Akademisyen ve Yönetmen Musa Ak ve Sinema Yazarı Müjde Işıl bulunacak.

Festivalin konukları arasında yönetmen, gazeteci Nebil Özgentürk, TRT 2 İçerik Editörü Mehmet Ali Karga, Yapımcı Hüseyin Başusta, Anadolu Ajansı Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay yer alacak.

Festival komitesinde yönetmen, festival direktörü İzzet Arslan, A90 Pictures Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Can ve Yönetmen, Yapımcı, Yazar Neşe Sarısoy Karatay bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.