SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Rusya'ya sözde seçim tepkisi: Kırım Ukrayna'dır!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı başlatan Rusya'nın işgal altında tuttuğu topraklarda yapacağı düzmece başkanlık seçimini kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Rusya'ya sözde seçim tepkisi: Kırım Ukrayna'dır!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Vladimir Putin yönetimindeki Rusya Federasyonu'nun 15-17 Mart 2024 tarihinde yapacağı seçim hakkında tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya'nın işgal ettiği topraklardaki sahte seçim sonuçlarını tanımayacağını duyurdu. 

ABD'DEN KIRIM UKRAYNA'DIR VURGUSU

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, 14 Mart 2024 tarihli basın açıklamasında, Rusya'nın işgal altındaki topraklarda düzenlediği sahte seçim sonuçlarını tanımayacaklarını vurguladı. ABD olarak, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini baltalayan bu durumu kınadıklarını ifade eden Miller, "Açık olmak gerekirse; Lugansk, Donetsk, Zaporijjya, Herson ve Kırım Ukrayna'dır!" dedi.

Rusya'nın uluslararası hukuk alanındaki ihmaline dikkat çeken Miller, ABD'nin özgür ülkelerin siyasi kararlarına müdahale eden egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar veren sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm çabayı sarf edeceğini aktardı. 

RUSYA'DA OYLAMA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILIYOR

Rusya'da elektronik ortamlarda birkaç gün sürecek olan seçim süreci, illegal oy kullanma ihtimalini artırıyor. Rusya, 2014 ve 2022 yıllarında işgal ettiği Kırım, Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijjya'da da oylama yapacak. İşgal altındaki topraklarda düzmece yollarla yapılan seçim, uluslararası platformda eleştirilere neden oluyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.