SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Hazine Bakanı: Ukrayna'nın yenilgisinden ABD sorumlu olabilir

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre'nin Ukrayna'ya yönelik yapılacak olan fon talebini reddetmesini gündeme taşıyarak, ABD'nin Ukrayna'nın yenilgisinden sorumlu olabileceğinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Hazine Bakanı: Ukrayna'nın yenilgisinden ABD sorumlu olabilir

Joe Biden yönetiminde ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya sağlaması beklenen fon talebinin onaylanmama ihtimali tartışmalara yol açtı. 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya ekonomik ve askerî destek sağlayan ABD, bu ay sonu itibariyle yardımların tükeneceğini kaydetti. ABD Kongresinin üyeleri Biden yönetimine karşı yardım talebini reddediyor. 

"UKRAYNA'NIN YENİLGİSİNDEN ABD SORUMLU OLUR"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Kongresi'nin fon talebini onaylamaması halinde Ukrayna'nın yenilgisinden ABD'nin sorumlu olacağını vurguladı. 5 Aralık 2023'te Meksika'ya yaptığı ziyarette gazeteceilere demeç veren Yellen, Ukrayna'ya bütçe desteğinin son derece gerekliği olduğunun altını çizdi. Yellen, "Kongre üyeleriyle konuştum, meslektaşlarım da konuştu. Sanırım onlar bunu anlıyorlar, bu vahim bir durum ve eğer Ukrayna'ya ihtiyaç duyulan bu fonu sağlamayı başaramazsak, Ukrayna'nın yenilgisinden kendimizi sorumlu olabiliriz. Ve buraya doğrudan bütçe desteğini de dahil ediyorum çünkü bu son derece önemli" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yardım taleplerinin tartışmalara yol açmasının ardından ABD Kongresine hitap etme planlarını iptal etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.